Γιατί τα polarized γυαλιά ηλίου γίνονται πόλος έλξης;

Πίσω στα Blog
polarized-γυαλιά-ηλίου

Γιατί τα polarized γυαλιά ηλίου γίνονται πόλος έλξης;

Τα polarized γυαλιά ηλίου έχουν τεράστια ζήτηση τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα! Και θα σας εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε.Τυχαίνει να ζούμε σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου και πραγματικά το αγαπάμε αυτό! 

Βλέπουμε τον ήλιο να ξεπροβάλλει και η ψυχολογία μας ανεβαίνει. Νιώθουμε ότι είμαστε γεμάτοι ενέργεια, έτοιμοι να αδράξουμε τη μέρα. Ειδικά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού επιθυμούμε να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω στη φύση!

Όμως, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την προστασία και την καλή υγεία των ματιών μας! Άρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας τα γυαλιά ηλίου!

Η διάχυση των ακτινών του ήλιου γίνεται προς πάσα κατεύθυνση. Προσπίπτουν σε διάφορες επιφάνειες, άλλες πιο λείες και άλλες πιο τραχιές. Έτσι προκύπτουν οι αντανακλάσεις.

Όσο πιο ομαλή και λεία μία επιφάνεια όπως το τζάμι του ταμπλό του αμαξιού μας, τόσο πιο μεγάλη η αντανάκλαση. Κάτι τέτοιο, όχι μόνο περιορίζει την ορατότητα αλλά ίσως να προκαλέσει οπτική κόπωση και πονοκέφαλο.

Έτσι, όταν πρόκειται να αγοράσουμε ένα ωραίο ζευγάρι που να κολακεύει τα χαρακτηριστικά μας και να αναδεικνύει την αισθητική μας, οπωσδήποτε μετράει το τι θα επιλέξουμε. Αλλά ως πιο ουσιαστικό κριτήριο για την απόφασή μας θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική προστασία της όρασής μας. Πρέπει να θέτουμε ως πρώτο κριτήριό μας το να διαλέγουμε γυαλιά ηλίου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα των φακών.

Γι’ αυτό και τα polarized γυαλιά ηλίου κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην προτίμηση του κόσμου!

Τα polarized γυαλιά ηλίου είναι ο σύμμαχός μας ενάντια στις αντανακλάσεις

Κάπως έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε η ανάγκη για γυαλιά ηλίου με πολωτικούς φακούς τα οποία ενεργούν αποτελεσματικά υπέρ της προστασίας των ματιών μας.

Ποιά είναι η λειτουργία των polarized φακών στα γυαλιά ηλίου;

Ένα αξιόλογο ζευγάρι polarized γυαλιών ηλίου μπορεί να εξουδετερωσει έως και 70% της αντανάκλασης από τον περιβάλλοντα χώρο.

Αυτού του τύπου τα γυαλιά διαθέτουν μία ειδική επίστρωση που χρησιμεύει σαν φίλτρο κατά της αντηλιάς, μπλοκάρωντας δραστικά τις αντανακλώμενες ακτίνες. Τις εμποδίζουν δηλαδή, να εισέλθουν με οριζόντια κατεύθυνση στα μάτια μας. Μέσα από τα γυαλιά ηλίου διέρχονται αποκλειστικά αυτές με τον κατακόρυφο προσανατολισμό.

Η αντανάκλαση του φωτός απαντάται πιο έντονα την θερινή περίοδο ή σε χιονισμένα μέρη.

Συνεπώς, φορώντας polarized γυαλιά ηλίου βελτιστοποιείται η καθαρότητα αυτού που περνάει σαν εικόνα μπροστά απ’ το οπτικό μας πεδίο. Οπότε βλέπουμε πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το να μην φορούσαμε καθόλου τα συγκεκριμένα γυαλιά.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής με το αυτοκίνητο, η εμπειρία της οδήγησης γίνεται πολύ πιο ξεκούραστη και άνετη, βοηθώντας να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα που οφείλονται στο πρόβλημα μειωμένης ορατότητας. 

Με polarized γυαλιά ηλίου λες “αντίο” στην οπτική κόπωση!

Θα αποχαιρετήσεις συμπτώματα όπως ξηρότητα, ερεθισμοί και ζαλάδες, και τα μάτια σου θα είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστούν σε φωτεινό περιβάλλον ακόμη και αν κοιτάς παρατεταμένα σε σημεία με πολύ φως. 

Αλλάζει καθοριστικά ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα!

Χάρη στα polarized γυαλιά ηλίου θα έχεις όραση με μεγαλύτερη διαύγεια και πολύ πιο βελτιωμένα επίπεδα αντίθεσης. Τα χρώματα γίνονται πιο πλούσια, τα αντιλαμβάνεσαι με περισσότερη ακρίβεια  και ‘φιλτράρεις’ τα πάντα γύρω σου πιο καθαρά.

Σε κάνουν να δεις με ‘άλλο μάτι’ υπαίθριες εξορμήσεις & αθλητικές δραστηριότητες

Αν είσαι λάτρης των σπορ, των ταξιδιών ή των εκδρομών, χρησιμοποιώντας γυαλιά με πολωτικούς φακούς μπορείς να ευχαριστηθείς κάθε τέτοια σου δραστηριότητα πηγαίνοντας για τρέξιμο, περίπατο, ποδηλασία κ.ά. Σύντομα θα διαπιστώσεις επίσης, ότι τα γυαλιά αυτά ανταποκρίνονται καλά και σε συνθήκες σκιάς.

Τί να προσέξουμε σχετικά με τα polarized γυαλιά ηλίου;

Η πόλωση δεν παρέχει επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία γι’ αυτό και χρειάζεται να συνδυάζεται με φίλτρο κατά των επιβλαβών ακτινοβολιών UV.

Ακόμη σε επαγγέλματα όπως πιλότοι αεροπλάνων ή χειριστές οχημάτων μεγάλου κυβισμού, η αντίληψη των αντανακλάσεων είναι ζωτικής σημασίας. Κατ’ επέκταση, λοιπόν, τα polarized γυαλιά δεν ενδείκνυνται εν προκειμένω. Αν ωστόσο, δεν εργάζεσαι σε αυτό ή παρόμοια πόστα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού οι περιορισμοί αυτοί αφορούν μόνο στις ανωτέρω περιπτώσεις.

Δεν συστήνεται η χρήση των polarized γυαλιών ηλίου για ανάγνωση από συσκευές με φωτεινές οθόνες τύπου LCD ή smartphones. 

Και επειδή εμείς δίνουμε τεράστια προσοχή στην καλή υγεία των ματιών σου, είμαστε εδώ για να σου παρέχουμε έξτρα ασφάλεια με ένα ποιοτικό και ξεχωριστό ζευγάρι polarized γυαλιών ηλίου. 

Βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά στον χώρο των οπτικών για να είμαστε διαρκώς δίπλα σε κάθε θέλω του καταναλωτή, προτείνοντάς του κομμάτια με απαράμιλλο design και υψηλή προστασία.

Ανακάλυψε όμορφα χρώματα και σχέδια, και βρες το μέγεθος του σκελετού που σου ταιριάζει.

Στο ηλεκτρονικό αλλά και στο φυσικό κατάστημα #Flioukas το εύρος των επιλογών είναι τεράστιο για να αναβαθμίσει την καθημερινότητά σου. Το δικό σου ζευγάρι σε περιμένει ΕΔΩ! 

Share this post

Πίσω στα Blog
Μετάβαση στο περιεχόμενο