Γυαλιά ηλίου και τόνοι επιδερμίδας

Πίσω στα Blog
γυαλιά-ηλίου-και-τόνοι-επιδερμίδας

Γυαλιά ηλίου και τόνοι επιδερμίδας

Ξέρεις ότι γυαλιά ηλίου και τόνοι επιδερμίδας δεν είναι καθόλου άσχετα το ένα με το άλλο; Αν σου αρέσει να φοράς γυαλιά ηλίου σε έντονα χρώματα, θα ‘πρεπε να το ξέρεις αυτό!

Ο τόνος του δέρματός σου έχει μεγάλη σημασία ως προς το γυαλί που θα αναδείξει το πρόσωπό σου.

Γιατί ο τόνος επιδερμίδας μετράει τόσο όταν μιλάμε για γυαλιά ηλίου;

Ο καθένας δεν μπορεί να βάλει οποιοδήποτε ζευγάρι γυαλιών ηλίου και να του πηγαίνει τέλεια στο πρόσωπό του. Ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου, τα γυαλιά ηλίου χρειάζεται να εναρμονίζονται και με την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Τα χρώματα του σκελετού και των φακών σου πρέπει να πηγαίνουν με το δέρμα σου. Διαφορετικά, το συνολικό αποτέλεσμα της εικόνας σου δεν θα είναι το ιδανικό!

Εκτός από την προστασία των ματιών σου που προέχει σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς και κάτι άλλο! Τα γυαλιά ηλίου είναι και ένα κομψό αξεσουάρ που προσδίδει στυλ και χάρη ενώ απογειώνει την εμφάνισή σου.

Έτσι, σιγουρεύεις ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου θα προσελκύσουν τα βλέμματα. Δηλαδή, πρέπει να διασφαλίσεις ότι το χρώμα των γυαλιών ηλίου σου τονίζει την όποια αντίθεση ή πλαισιώνει κατάλληλα τη μορφή σου. Γι’ αυτό και γυαλιά ηλίου και τόνοι επιδερμίδας συνδέονται άρρηκτα το ένα με το άλλο.

Διαβάθμιση τόνων δέρματος 

Πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός ζευγαριού γυαλιά ηλίου, σκόπιμο είναι να γνωρίζεις τί τόνο έχει η επιδερμίδα σου. Ουσιαστικά, οι δύο βασικές κατηγορίες, είναι οι θερμοί και οι ψυχροί τόνοι επιδερμίδας, αλλά η ομαδοποίησή τους είναι εφικτή και ανά χρώμα επιδερμίδας.

Τί τόνο δέρματος έχω;

Για να διαπιστώσεις κατά προσέγγιση τί τόνο δέρματος έχεις, αρκεί να φέρεις μία λευκή κόλλα δίπλα στο πρόσωπό σου και να συγκρίνεις την απόχρωση του δέρματός σου με αυτήν στο χαρτί. Σε περίπτωση που το δέρμα τείνει περισσότερο προς το κίτρινο, το σταρένιο ή το ανοιχτό καφέ, τότε έχεις θερμό τόνο δέρματος. Αν το δέρμα σου έχει μία πιο ρόδινη ή κάπως μπλε απόχρωση, τότε μιλάμε για ψυχρό τόνο.

Μία άλλη εναλλακτική είναι να προσέξεις πώς συμπεριφέρεται το δέρμα σου στις ακτίνες του ήλιου. Οι άνθρωποι που μαυρίζουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία χωρίς να αντιμετωπίζουν θέματα με ηλιακό έγκαυμα, έχουν κατά βάση θερμό τόνο δέρματος. Αντιθέτως, όσοι καίγονται αντί να μαυρίσουν, έχουν ψυχρούς τόνους.

Τί γυαλιά ηλίου να προτιμήσω ανάλογα με τον τόνο του δέρματός μου;

Γυαλιά ηλίου κατάλληλα για θερμούς τόνους δέρματος

Αν έχεις έναν από τους θερμούς τόνους δέρματος, μπορείς να στραφείς σε σκελετούς με χρυσό χρώμα, ή ακόμη κινηθείς και προς το κίτρινο, καφέ, κόκκινο, και πορτοκάλι αφού θα συμπλήρωναν κι άλλο τον θερμό τόνο της επιδερμίδας σου.

Γυαλιά ηλίου κατάλληλα για ψυχρούς τόνους δέρματος

Αν έχεις αυτόν τον τύπο δέρματος, τα γυαλιά ηλίου με μπλε, μαύρο, πράσινο, γκρι, ασημί και ροζ σκελετό θα σου πήγαιναν πάρα πολύ τονίζοντας όπως πρέπει τον ανοιχτό φωτότυπο του δέρματός σου.

Πλέον, με βάση τα παραπάνω γνωρίζεις πια τι πρέπει να λάβεις υπόψη σου για τα γυαλιά ηλίου και τους τόνους του δέρματος πριν επιλέξεις το νέο σου ζευγάρι

Στα  #Flioukas μπορούμε να σε διευκολύνουμε να βρεις το πιο ωραίο και ταιριαστό ζευγάρι για ‘σένα αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην ποικιλία σκελετών και φακών εξαιρετικής ποιότητας και στυλ για να εντοπίσεις αυτό που σε κολακεύει περισσότερο.

Share this post

Πίσω στα Blog
Μετάβαση στο περιεχόμενο