Ωμέγα 3 οφέλη: Το Α και το Ω της όρασής σας!

Πίσω στα Blog
ωμέγα-3-οφέλη-για-τα-μάτια

Ωμέγα 3 οφέλη: Το Α και το Ω της όρασής σας!

 

Πόσα γνωρίζετε για τα Ωμέγα 3 οφέλη; 

Γνωρίζετε ακόμη ότι χωρίς το λίπος ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά; 

Μάλιστα, χωρίς τα κατάλληλα είδη λιπών στην καθημερινή μας διατροφή, μπορεί να επέλθει αρνητική επίδραση και ως προς την υγεία των ματιών μας.

Αναγκαία λοιπόν, είναι τα λιπαρά οξέα. Τα πλούσια αυτά σε θρεπτική αξία συστατικά διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο ως προς την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων, των οργάνων, του μυϊκού και του νευρικού μας συστήματος. 

Τα λιπαρά οξέα μέσω της πολύτιμης δράσης τους στις διάφορες ορμονικές διεργασίες, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, τους καρδιακούς παλμούς και την πήξη του αίματος.

Το φαγητό μας πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει πηγές λιπαρών οξέων (EFA) για να διασφαλίσουμε την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα έρχονται για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε αυτήν την ανάγκη.

Ωμεγα 3 ιδιότητες

Επιστημονικά ευρήματα επιβεβαιώνουν πως κυρίως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν ευεργετική δράση ως προς την υγεία των ματιών.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συντελούν στην προστασία των ματιών ενήλικων ατόμων από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και την πάθηση της ξηροφθαλμίας. Περιορίζουν επίσης, τον κίνδυνο υψηλής πίεσης στο μάτι και τις πιθανότητες εμφάνισης γλαυκώματος .

Επιπλέον, οι σωστές δόσεις λιπαρών οξέων ωμέγα-3 στη διατροφή γυναικών που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη της όρασης στα βρέφη.

Ωμέγα 3 οφέλη & σημαντικές πηγές σε λιπαρά οξέα

Η ισορροπημένη πρόσληψη των ωμέγα-3 και των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στη διατροφή μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Μία δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μετριάζει εξαιρετικά την πιθανότητα οφθαλμικών παθήσεων.

Για να γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 

Καταναλώστε ψάρια όπως είναι π.χ. η σαρδέλα, ο τόνος, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. Προτιμήστε τα ψάρια που ζουν στην ανοιχτή θάλασσα και όχι τόσο αυτά στα ιχθυοτροφεία αφού τα τελευταία συχνά συνήθως εκτρέφονται με τεχνητές χημικές ουσίες. 

Αν ωστόσο, δεν είστε fans των ψαριών, μπορείτε εναλλακτικά να στραφείτε και στα συμπληρώματα ιχθυελαίου σε κάψουλα ή σε υγρή μορφή που περιέχουν επαρκή ποσότητα σε ωμέγα-3. Εν προκειμένω, ομοίως βοηθάει και η κατανάλωση λιναρόσπορων, καρυδιών και σκούρων πράσινων λαχανικών. 

Έτσι, αποφεύγετε τα ζημιογόνα trans λίπη που δεν επιτρέπουν την απορρόφηση των λιπαρών ωμέγα-3. Τα trans λίπη όταν καταναλώνονται αλόγιστα ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νόσους όπως: 

 • ο καρκίνος
 • οι καρδιαγγειακές παθήσεις
 • η αθηροσκλήρωση
 • η αρτηριακή πίεση
 • ο διαβήτης
 • η παχυσαρκία
 • η αρθρίτιδα
 • οι δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ανακεφαλαιώνοντας:

 1. Χρησιμοποιήστε αντί για ηλιέλαιο και μαργαρίνη, ελαιόλαδο, και συμπεριλάβετε στη διατροφή σας περισσότερο ψάρι, φρούτα και λαχανικά.
 2. Όσο κι αν αποτελούν πειρασμό τα τηγανητά, καθιερώστε έναν πιο υγιεινό τρόπο μαγειρικής για τα τρόφιμα που σας αρέσουν πιο πολύ.
 3. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, χωρίς να προβείτε σε υπερβολές.
 4. Εξασφαλίστε μακροζωία, καλή υγεία και εξαιρετική όραση ζώντας όσο το δυνατόν πιο άφθονες ποιοτικές στιγμές με αυτούς που αγαπάτε!

Και επειδή μας ενδιαφέρει η καλή υγεία των ματιών σας, είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε ενισχυμένη προστασία με ασυναγώνιστα ζευγάρια γυαλιών ηλίου.  

Στο ηλεκτρονικό αλλά και στο φυσικό κατάστημα #Flioukas η γκάμα είναι μεγάλη και εμπνευσμένη. Βρες το δικό σου ζευγάρι αφήνοντάς μας να σε προσέξουμε εδώ σαν τα μάτια μας!

Share this post

Πίσω στα Blog
Μετάβαση στο περιεχόμενο